Holendrecht 55 - Abcoude

Zorgvilla Abcoude

In opdracht van Cares Zorgvastgoed , een joint venture tussen HCI group (moedermaatschappij van AIG Careconcepts) en Korian, ontwikkelt AIG Careconcepts aan de rand van het centrum van Abcoude  een nieuwe woonzorgvilla voor het Stepping Stones label van Korian met circa 36 luxe studio’s, voor ouderen met geheugenproblematiek. De oplevering van de nieuw te bouwen zorgvilla staat gepland voor de eerste helft van 2023.

Korian en AIG hebben een exclusieve samenwerking bij de ontwikkeling van nieuwe locaties voor de vijf zorglabels van Korian in Nederland. In Cares wordt samen een portefeuille van zorgvastgoedobjecten opgebouwd. Daarnaast zullen partijen met bestaande partners in zorgvastgoed blijven samenwerken.

Korian is een ambitieuze Franse beursgenoteerde zorgorganisatie met meer dan 50.000 medewerkers en actief in Frankrijk, Belgie, Duitsland, Spanje, Italie en sinds 2019 ook in Nederland.

AIG Careconcepts is een in zorgvastgoed gespecialiseerd ontwikkelbedrijf met bovendien een sterke ervaring in zorgexploitatie via voormalig zusterorganisatie Rosorum die sinds zomer 2020 deel uitmaakt van de Korian groep.

AIG Careconcepts zoekt ontwikkellocaties in heel Nederland. Bij voorkeur  binnenstedelijk gelegen in redelijke nabijheid van faciliteiten. Dit kan heel goed als onderdeel van grotere planontwikkelingen en in samenwerking met andere ontwikkelende partijen zijn.

Loolaan 69, Apeldoorn

Rosorum Apeldoorn

In opdracht van Rosorum herontwikkelt AIG Careconcepts de voormalige Koningsschool in Apeldoorn. Het huidige monumentale pand uit 1971 zal volledig getransformeerd en uitbreid worden. Door de prachtige ligging aan de majestueuze straat van Apeldoorn en ruimte rondom het gebouw (ca. 11.000 m2) is het uitermate geschikt als exclusieve woonomgeving voor senioren. Door de omvang van het pand zal Rosorum er zowel een Residentie met 34 luxe appartementen gaan exploiteren alsmede een Zorgvilla met 25 ruime suites, te midden in onder architectuur aangelegde tuinen. De bouwwerkzaamheden zijn gestart in het voorjaar van 2020, de ingebruikname staat gepland voor eind 2021.

Prins Frederiklaan 4, Amersfoort

Rosorum Zorgvilla Amersfoort

In opdracht van Rosorum herontwikkelde AIG Careconcepts het voormalige hoofdkantoor van multinational Nutreco. Het kantoorpand uit 1929 in Amsterdamse School stijl gelegen ‘Op de Berg’ werd ooit gebouwd door en voor de Raad van Arbeid.

AIG Careconcepts heeft het pand volledig getransformeerd en uitgebreid. Het pand is voorzien van elektrische verwarming en volledige koeling middels een warmtepomp met tien verticale bronnen (WKO) op het terrein van maar liefst 200 meter diep. Het gasloze gebouw kreeg daarom vanzelfsprekend een Energielabel A. In het gebouw zijn op 1.800 m2 vloeroppervlak 26 ruime suites in combinatie met diverse algemene voorzieningen en een royale tuin gelegen aan de Utrechtseweg gerealiseerd. Rosorum Zorgvilla Amersfoort is in maart 2020 gestart met de exploitatie.

Terborchstraat 13-15, Zwolle

Rosorum Zorgvilla Zwolle

In opdracht van Rosorum herontwikkelt AIG Careconcepts de voormalige kantoorvilla aan de historische Terborchstraat. Het pand uit eind 19e eeuw werd nieuw gebouwd als een geschakelde dubbele villa. AIG Careconcepts zal het pand volledig slopen en opnieuw opbouwen conform de oorspronkelijke opzet inclusief oude details, zoals schoon metselwerk met snijvoegen en ajour houtsnijwerk aan de daklijsten.
Door de prachtige ligging in Zwolle en ruimte rondom het gebouw is het uitermate geschikt als kleinschalige en exclusieve woonomgeving voor ouderen. Het pand telt na uitbreiding circa 1.250 m² vloeroppervlak. In het gebouw worden 20 ruime suites in combinatie met diverse algemene voorzieningen en een onder architectuur aangelegde tuin gerealiseerd. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang en de verwachte opening staat gepland in oktober 2021.

Leesakker 24 Waalre

Rosorum Zorgvilla Waalre

In opdracht van Rosorum herontwikkelde AIG Careconcepts het voormalige Franciscanessen klooster aan De Leesakker uit 1908. Het voormalige zusterhuis gelegen in hartje centrum van Aalst-Waalre werd volledig gerestaureerd en uitgebreid. Door de unieke ligging is het uitermate geschikt als kleinschalige en exclusieve woonomgeving voor ouderen in de regio Eindhoven. Het pand telt na uitbreiding circa 1.150 m² vloeroppervlak. In het gebouw zijn 19 suites in combinatie met diverse algemene voorzieningen gerealiseerd. Rosorum heeft het pand in april 2018 in gebruik genomen.

Ingenhouszhof 2 t/m 90 te Amsterdam

Huurappartementen, vrije sector en sociale huur, aan de Ingenhouszhof te Amsterdam.

Als onderdeel van het project ‘Stadswoonzorgcentrum Ingenhouszhof’ zal er op de hoek met de Ritzema Bosstraat een kleinschalig wooncomplex gerealiseerd worden met 44 wooneenheden voor senioren. Deze woningen zullen in oppervlakte variëren van circa 35 tot 50 m2 en worden grotendeels aangeboden in het sociale huursegment. De woningen zijn medio juli 2018 in gebruik genomen.

Wonen met zorg in Bajes Kwartier, Amsterdam

AIG Careconcepts is partner in het consortium dat de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Amsterdam gaat realiseren. In totaal wordt er circa 140.000 m2 gebouwd voor wonen, zorg, onderwijs en overige functies gerealiseerd tussen nu en 2024. AIG Careconcepts is ontwikkelaar van de zorgconcepten, zowel in de ouderenzorg als in de eerstelijnszorg. Op een innovatieve manier zal AIG er zorgconcepten van de toekomst realiseren in nauwe samenspraak met de zorgpartijen die de exploitatie zullen gaan verzorgen. Voor meer informatie kijkt u op de website van Bajes Kwartier.

Ritzema Bosstraat 12 - 18 te Amsterdam

Stadswoonzorgcentrum Ingenhouszhof, Amsterdam

In samenwerking met Stichting Amsta en Bouwinvest ontwikkelde AIG Careconcepts een toekomstbestendig nieuw woonzorgcomplex op de plek waar voorheen de Amsta vestiging Ingenhouszhof gestaan heeft. In de nieuwbouw werden 80 woonzorgstudio’s gerealiseerd die door Amsta geëxploiteerd worden. De bouw is in februari 2017 gestart en het pand is in mei 2018 aan Amsta opgeleverd.

Maerten van Heemskerckstraat 2 te Haarlem

Rosorum Residentie Joannes de Deo, Haarlem

Eind 2011 kocht AIG Careconcepts van AM het hoofdgebouw van het voormalige Joannes de Deo Ziekenhuis te Haarlem om het in opdracht van Rosorum te verbouwen tot woonzorgresidentie. Het statige pand uit 1895 ligt op steenworp afstand van de Schotersingel en het Centraal Station van Haarlem en is daarom zeer geschikt voor bewoning door ouderen. In het pand zijn 33 ruime suites van 60 tot 130 m² en diverse algemene ruimtes ontwikkeld. Het totale vloeroppervlak bedraagt bruto 4.500 m². AIG Careconcepts leverde het pand in april 2014 op aan eindbelegger Bouwinvest en gebruiker Rosorum. Op 1 mei 2014 konden de eerste bewoners hun suites betrekken.

Van 't Hofflaan 51 te Amsterdam

Zorgcentrum Van ’t Hofflaan, Amsterdam

In een bestaand gebouw uit 1976 aan de Van ’t Hofflaan in Amsterdam heeft AIG Careconcepts ten behoeve van de stichting Amsta 66 wooneenheden ontwikkeld voor bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag. Het pand is volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Het pand voldoet hiermee aan de laatste eisen op het gebied van intramurale zorg, techniek en duurzaamheid, er is een energielabel A afgegeven, het hoogst haalbare bij renovatie. De wooneenheden zijn onderverdeeld in elf woongroepen (kleinschalig wonen) met diverse algemene voorzieningen en stafruimtes. De bouwwerkzaamheden zijn begin 2015 gestart. na de zomer van 2015 heeft Amsta het pand in gebruik genomen. Eindbelegger is Bouwinvest.

Röellstraat 2 te Arnhem

Rosorum Zorgvilla Zypendaal, Arnhem

In opdracht van Rosorum herontwikkelde AIG Careconcepts in 2013 een voormalige kantoorvilla aan het Sonsbeekpark. Het monumentale pand uit 1911 heeft een rijke geschiedenis en is destijds als woonhuis ontworpen door architect Karel de Bazel ten behoeve van de familie André de La Porte. Door de unieke ligging van het pand achtte Rosorum het uitermate geschikt als kleinschalige en exclusieve woonomgeving voor ouderen met geheugenproblematiek. Het pand telt in totaal circa 750 m² vloeroppervlak en ligt op eigen grond van circa 1.500 vierkante meter. In het gebouw zijn twaalf  suites in combinatie met diverse algemene voorzieningen gerealiseerd. Op 1 maart 2014 nam Rosorum het pand in gebruik. De villa is in belegging genomen door een particuliere belegger.

Schurenstraat 8a en Hoge Hondstraat 1 te Deventer

Centrum voor Gezondheid De Hoge Hond, Deventer

Na aankoop van grond en gebouwen, voornamelijk van de GGD Gelre IJssel, startte AIG Careconcepts in 2009 met de totale vernieuwing van dit toen inmiddels verouderde zorgcomplex. In nauwe samenwerking met de toekomstige gebruikers ontwikkelde AIG Careconcepts een aantrekkelijk, modern en geheel ‘state of the art’ eerste- en tweedelijns gezondheidscentrum dat volledig voldoet aan de eisen van deze tijd. Het centrum met een verhuurbaar vloeroppervlak van 3500 m² is langjarig verhuurd aan onder andere Pactum Jeugdzorg en Educatie, GGD IJsselland, huisartsenpraktijk De Hoge Hond, tandartsenpraktijk De Hoge Hond,  fysiotherapiepraktijk Fysiodé en diverse andere (para)medische specialisten. AIG Careconcepts heeft het beleggingsobject na volledige realisatie verkocht aan Annexum (Zorgveste Deventer).

Arnhem Noord – Amsterdamseweg

Rosorum Residentie Arnhem

In samenwerking met Vesteda werd het Rijksmonumentale gebouw Rosorum aan de Amsterdamseweg 233 in Arnhem in 2008 ontwikkeld tot een exclusief woonzorgcomplex. De ingrijpende verbouwing werd medio 2009 afgerond, waarna Rosorum, zusterorganisatie van AIG Careconcepts, het in gebruik nam. Het op een absolute A1-locatie gelegen gebouw telt circa 2500 verhuurbare meter en ligt op een schitterende kavel van 7000 m². Het object is in belegging genomen door Vesteda.

Gemeente Rheden – Laag Soeren

Villa de Horsting, Laag Soeren

Op een landelijke locatie, net buiten het centrum van Laag Soeren, werd de monumentale Villa de Horsting herbestemd tot woonzorgvoorziening. In het pand zijn vijftien geheel zelfstandige studio’s ontwikkeld voor bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag. AIG Careconcepts kocht het pand begin 2007; eind 2008 werd de villa in gebruik genomen door Stepping Stones Home & Care.

Kerstrooslaan 7 te Eindhoven

Kinderopvang De Blauwe Krokodil, Eindhoven

AIG Careconcepts kocht eind 2012 de voormalige school De Korenaer in Eindhoven aan en verbouwde die tot een ‘state of the art’ kinderdagverblijf met voorzieningen voor buitenschoolse opvang. Het gaat om een pand van circa 1000 m² met een groot buitenterrein op eigen grond. Het complex werd medio 2013 opgeleverd aan de exploitant en een particuliere belegger.

Locatie

Kinderopvang De Blauwe Geit, Amstelveen

AIG Careconcepts herontwikkelde een voormalig centrum voor fysiotherapie aan de Acacialaan in Amstelveen Zuid tot een modern kinderdagverblijf met mogelijkheden voor buitenschoolse opvang. Eind 2009 startte AIG Careconcepts met de grootscheepse verbouwing; in maart 2010 kon de exploitant het gebouw van circa
620 m² in gebruik nemen.